ROMÂNIA
S.C. Laborator Central S.A.

Legislatie continut

Certificarea produselor pentru constructii

Consiliul Tehnic Permanent Pentru Constructii

In cadrul negocierilor privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, un capitol important priveste libera circulatie a marfurilor in cadrul Uniunii Europene.

Pentru inchiderea acestui capitol, in Romania s-a creat baza legislativa privind evaluarea conformitatii produselor prin adoptarea in anul 2001 a Legii nr.608, cu modificarile ulterioare.

Unul din domeniile reglementate de aceasta lege il reprezinta "Produsele pentru constructii". Pentru acest domeniu Hotararea Guvernului nr.102/2003 modificata prin Hotararea Guvernului nr. 622/2004 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a produselor pentru constructii, prevede infiintarea Consiliului Tehnic Permanent pentru Constructii (Consiliu), insarcinat cu punerea in aplicare a prevederilor acestei hotarari.

Acest Consiliu s-a infiintat in cadrul Centrului de Documentare pentru Constructii, Arhitectura, Urbanism si Amenajarea Teritoriului - CDCAS - Bucuresti, institutie publica in subordinea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, care este autoritate competenta in domeniul reglementat.

Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii s-a constituit la data de 9 februarie 2004, prin Ordinul Ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului nr.218.

sursa: ctpc.ro


S.C. Laborator Central S.A.
Adresa: Strada Barbu Vacarescu, Nr.162, Sector 2, Bucuresti
Telefon/Fax: 40 (01) 230.54.57